Dovleacul este originar din America de sud si contine in interior numeroase seminte ovale, de 2–3 cm lungime, care la randul lor contin un miez comestibil. Semintele sunt cunoscute sub numele de seminte de dovleac si li se atribuie proprietati medicinale în medicina naturista. Semintele sunt bogate in minerale, în special zinc, motiv pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul lor zilnic. Acestea reprezinta o sursa buna de vitamina K.
Dovleacul este originar din America de Sud si contine in interior numeroase seminte ovale, de 2–3 centimetri lungime, care la randul lor contin un miez comestibil. Miezul de dovleac este recunoscut sub numele de seminte de dovleac, carora li se atribuie proprietati medicinale semnificative in medicina naturista.
Semintele de dovleac sunt bogate in minerale, in special zinc, motiv pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul lor zilnic. Acestea reprezinta o sursa buna de vitamina K, dar si A, C, E, sodiu, fosfor, potasiu, calciu si multe alte minerale esentiale.
Miezul dovleacului este extrem de apreciat fiindca ajuta la prevenirea diverselor afectiuni si, la nevoie, se ocupa chiar de tratarea lor. In aceasta lista se regasesc: asigurarea de buna functionare a inimii si a ficatului, precum si intarirea cu succes a imunitatii.
Pe deasupra, miezul de dovleac se poate lauda cu un numar foarte mic de grasimi. Practic, 100 de grame de seminte are in compozitia sa nu mai mult de 26 de kilocalorii si o grasime totala.