Nautul este bogat în proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si în complexul de vitamine B. Având o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si un procent consistent de hidrati de carbon si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita, înlocuind în buna parte proteinele din carne. Cel mai des il intalnim in preparate precum humusul dar poate fi folosit si in multe alte retete sau salate.
Nautul este bogat in proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si in complexul de vitamine B. Avand o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si un procent consistent de hidrati de carbon si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita, inlocuind in buna parte proteinele din carne. Astfel, el este ideal pentru dietele vegetariene sau vegane, motiv pentru care este si consumat in proportie de aproximativ 10 milioane de tone anual in intreaga lume.
Nautul este un real ajutor in curele de slabire, insa este
benefic si pentru a te mentine sanatos, in forma, pentru ca nu contine colesterol.
Cel mai des intalnim nautul in preparate precum humusul, dar poate fi folosit
si in multe alte retete sau salate.
Diferite studii au demonstrat ca fibrele din naut scad glucoza
din sange in cazul diabeticilor si mentin structura osoasa densa, iar inima
puternica. Inclusiv si persoanele ce sufera de un colon iritabil se pot bucura
de proprietatile nautului de a regla sistemul digestiv.