Orezul este o plant? din familia gramineelor ce provine din Asia rasariteana, iar cultivarea acestuia se poate aminti din perioada neolitic?. Orezul prefiert este un orez integral înmuiat, fiert în baie de aburi ?i uscat înainte de decorticare ?i ambalare, astfel, o cantitate mare de vitaminele ?i mineralele sunt trasferate din spic în interiorul bobului de orez, f?cându-l un ingredient gustos ?i hr?nitor în mânc?rurile ?i salatele cu orez. Orezul se situeaza pe locul al treilea ca volum in comertul mondial, dupa zahar si porumb.
Orezul este o planta din familia gramineelor, ce provine din Asia rasariteana, iar cultivarea acestuia se poate aminti inca din perioada neolitica. Pe langa utilizarea ca aliment de baza, el este un ingredient in producerea zaharului, medicamentelor, alcoolului, amidonului etc.
Orezul prefiert este un orez integral inmuiat, fiert in baie de aburi si uscat inainte de decorticare si ambalare. Astfel, o cantitate mare din vitamine si minerale sunt trasferate din spic in interiorul bobului de orez, facandu-l un ingredient gustos si hranitor in mancarurile si salatele cu orez.
De asemenea, acesta are o multime de avantaje pentru organism, cum ar fi: ajuta la reglarea colesterolului atunci cand este prea mare, reduce excesul de acid uric ce determina aparitia artritei si gutei, regleaza digestia si imbunatateste metabolismul.
Orezul se situeaza pe locul al treilea ca volum in comertul mondial, dupa zahar si porumb, avand in total cateva zeci de mii de specii.