Quinoa este o specie de plante din genul Chenopodium, cunoscut sub denumirea popular? talpa gastei. Este o pseudo-cereal?, cultivat? pentru semin?ele sale comestibile, fiind complexa prin multitudinea de nutrienti: fosfor, magnezu, zinc, vitamine, fibre, protena completa. Nu contine gluten si se poate servi cu lapte, iaurt, suc de fructe dar si in multe alte preparate
Quinoa este o specie de plante din genul Chenopodium, cunoscuta sub denumirea populara de talpa gastei. Putem spune practic ca este o pseudo-cereala, cultivata pentru semintele sale comestibile. Ele sunt mici si tari (inainte de fierbere), rotunde si relativ aplatizate.
Quinoa este extrem de complexa prin sumedenia de nutrienti pe care ii cuprinde, dintre care amintim fosfor, magneziu, zinc, vitamine, fibre, proteina completa. Cu toate ca provine din Chile si Peru, astazi Quinoa este produsa in mai multe parti ale lumii, inclusiv pe teritoriul Uniunii Europene - Germania, Franta, Spania, Romania etc.
Aceasta nu contine gluten si are extrem de putine contraindicatii, motive pentru care se integreaza cu usurinta in majoritatea dietelor si stilurilor de viata adoptate. Quinoa se poate servi cu lapte, iaurt, suc de fructe pentru un mic dejun hranitor, dar si in multe alte preparate. Este clar ca nu degeaba Quinoa a fost denumita "mama tuturor cerealelor" de catre incasi, iar in prezent este considerata un superaliment.