Alunele de padure pot fi consumate sub diverse forme: crude (ofera cele mai multe beneficii) sau prajite (au un gust pe care foarte multi oameni îl gasesc mai placut), în salate de legume (grasimile sanatoase prezente în alune faciliteaza absorbtia deversilor nutrienti gasiti în legume) sau în salate de fructe uscate, nuci si seminte.
Alunele de padure sunt printre preferatele celor mici in special prin textura lor deosebita si aroma de-a dreptul incantatoare. Ele pot fi consumate sub diverse forme: crude (ofera cele mai multe beneficii) sau prajite (au un gust pe care foarte multi oameni il gasesc mai placut), in salate de legume (grasimile sanatoase prezente in alune faciliteaza absorbtia deversilor nutrienti gasiti in legume) sau in salate de fructe uscate, nuci si seminte.
In cazul in care vrei sa te feresti de ateroscleroza, specialistii spun ca ar trebui sa consumi aproximativ 25 de grame de alune de padure zilnic. Acestea regleaza de altfel si nivelul glicemiei, atenueaza sindromul colonului iritabil, protejeaza pielea de factori posibil perturbatori, previn formarea pietrelor la rinichi si vezica urinara, iar in acelasi timp reduc riscul de aparitie al hemoroizilor.
Alunele sunt indicate pentru cresterea imunitatii copiilor, dar si pentru femeile ce isi doresc sa devina mame sau au ramas insarcinate de curand. E vorba despre antioxidanti si vitamina E.