Consumul de seminte de in poate reduce, de exemplu, riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrita, osteoporoza sau cancer. Semintele de in sunt crocante si au un usor gust de nuca, insa putin condimentat. Sunt adesea macinate inainte sa fie incluse in retetele diferitelor preparate (orez, supe crema, sucuri de fructe si legume), dar pot la fel de bine sa fie consumate intregi, daca le adaugam in iaurt, in laptele cu cereale, deasupra unei salate sau in aluatul de paine sau briose.
Inul se cultiva din cele mai vechi timpuri, fiind apreciat pentru uleiul cu proprietati medicinale si chiar ca planta ornamentala, sau folosit pentru fibrele sale – extrase din tulpina si folosite in industria textile, intrucat sunt de 2-3 ori mai puternice decat fibrele bumbac. Consumul de seminte de in poate reduce, de exemplu, riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrita, osteoporoza sau cancer. Semintele de in sunt crocante si au un usor gust de nuca, insa putin condimentat. Sunt adesea macinate inainte sa fie incluse in retetele diferitelor preparate (orez, supe crema, sucuri de fructe si legume), dar pot la fel de bine sa fie consumate intregi, daca le adaugam in iaurt, in laptele cu cereale, deasupra unei salate sau in aluatul de paine sau briose.