Dintodeauna fasolea a fost considerata un aliment sanatos, fiind catalogata o planta cu aport proteic foarte mare. Fasolea ofera o alternativa sanatoasa felurilor de mancare cu continut scazut de grasimi. Ea este bogata in fier, calciu, magneziu, proteine si vitamina E care ajuta organismul sa absoarba carbohidratii, grasimile si proteinele necesare unei functionari optime.
Dintotdeauna fasolea a fost considerata un aliment sanatos, fiind catalogata drept o planta cu un aport proteic foarte mare. Combinata cu cereale, precum este, de exemplu, orezul, fasolea este o alternativa sanatoasa felurilor de mancare cu un continut scazut de grasimi.
Fasolea alba este bogata in fier, calciu, magneziu, proteine si vitamina E, care ajuta organismul sa absoarba carbohidratii, grasimile si proteinele necesare unei functionari optime. Fasolea rosie este recunoscuta pentru textura sa deosebit de moale si gustul dulceag. Cat despre fasolea neagra, ea nu trebuie cu niciun chip sa lipseasca din dieta unei persoane ce se confrunta cu hipertensiune, respectiv diabet.
In general, fasolea ajuta la slabit, regleaza digestia si are grija ca inima sa fie in perfecta siguranta. Un lucru mai putin cunoscut insa este faptul ca, datorita fierului pe care il cuprinde, ea lupta cu inversunare (si castiga) impotriva anemiei.