Lintea este o planta originara din Orientul Apropiat si a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizata în alimentatie, înca din Neolitic. Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi. Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, în preparate pasate, în supa, în asociatie cu orez, carne si legume. Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, în preparate pasate, în supa, în asociatie cu orez, carne si legume.
Lintea este o planta originara din Orientul Apropiat, fiind una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizate in alimentatie, inca din Neolitic. Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A, datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina, precum si a continutului extrem de scazut de grasimi.
Practic, ea este bogata in antioxidanti si ofera energie, avand un aport extrem de scazut de calorii. Asta o recomanda pentru dietele alimentare pe baza vegetala.
Daca lintea verde se pregateste mai incet si are gustul usor picant, cea rosie are aroma de nuca si se potriveste de minune in special in piureuri si supe, fiindca nu rezista atat de multa vreme la fierbere.
Spre deosebire de fasole, boabele de linte sunt mici si se fierb mai rapid, astfel incat nu pierd o cantitate prea mare de nutrienti prin gatire. Ca urmare a timpului de fierbere redus, lintea este excelenta in preparate pasate, in supa, in asociatie cu orez, carne si legume.