Bulgur este un aliment din cereale obtinut din crupe crapate partial fierte ale mai multor specii diferite de grau, cel mai adesea din grau dur. Îsi are originea în bucataria din Orientul Mijlociu. Are o aroma usoara, de nuca. Este bogat in proteine si vitamine care se gateste usor fiind similar cu orezul sau cuscusul.
Bulgurul este un aliment din cereale, obtinut din crupe crapate, partial fierte, ale mai multor specii diferite de grau, cel mai adesea din grau dur. Desi a ajuns in bucataria noastra prin influente turcesti, el isi are originea in Anticul Orient Mijlociu. Are o aroma usoara, de nuca. Printre beneficiile sale regasim faptul ca este bogat in proteine si vitamine, dar si se gateste usor, fiind similar cu orezul sau cuscusul.
Boabele de bulgur sunt mai intai tratate la abur, pe urma uscate si tocate marunt, la o granulatie mare, pana ce rezulta un produs nemaipomenit de simplu de integrat in tot felul de retete care mai de care mai gustoade. Este recomandat consumul lui in special pentru ca se prepara rapid, fierbandu-se putin sau inmuindu-se in apa rece sau apa calda. In plus, acesta este foarte sanatos datorita faptului ca nu isi pierde proprietatile nutritive printr-o multitudine de prelucrari.