Mango uscat are un continut bogat in vitaminele A, C, D, E, K, J, aproape toate vitaminele din grupul B – B1, B2, B3, B5, B6, B9, aminoacizi, zaharuri, fibre, saruri minerale – potasiu, zinc, fier, magneziu, calciu, cupru, sodiu, fosfor, continue putine calorii, este bogat in antioxidanti – polifenolii, carotenoide, beta carotene, flavonoide, amidon, pectine, acizi organici.
Mangoul este fructul arborelui mango cu denumirea Latina “Mangifera indica”, din familia botanica Anacardiaceae, foarte intalnit in zona tropicala si poate ajunge pana la 25 de metri inaltime. Mango uscat are un continut bogat in vitaminele A, C, D, E, K, J, aproape toate vitaminele din grupul B – B1, B2, B3, B5, B6, B9, aminoacizi, zaharuri, fibre, saruri minerale – potasiu, zinc, fier, magneziu, calciu, cupru, sodiu, fosfor, continue putine calorii, este bogat in antioxidanti – polifenolii, carotenoide, beta carotene, flavonoide, amidon, pectine, acizi organici.