Mazarea, originara din Asia Mica si Asia Centrala, face parte din alimentatia noastra de mai bine de 5000 de ani. Mazarea este bogata si in proteine, motiv pentru care intra si in categoria asa-numitelor alimente "care pot substitui carnea", impreuna cu alte alimente vegetale bogate in proteine, ca fasolea si lintea.
Mazarea, originara din Asia Mica si Asia Centrala, face parte din alimentatia noastra de mai bine de 5000 de ani. In afara gustului unic si a proprietatilor care o fac potrivita pentru o multime de retete gustoase si satioase, mazarea este considerata a fi un remediu pentru tot felul de probleme de sanatate.
Aceasta contine nu mai putin de 34% din cantitatea zilnica
recomandata de vitamina A, 12% acid folic, 7% fier, 13% vitamina C, 24%
vitamina K si multe altele, totul cu doar 62 de calorii la 170 de grame. De
exemplu, mazarea are de 4 ori mai multe proteine decat morcovii.
Astfel, mazarea are numeroase beneficii inedite: intareste
imunitatea, ajuta la functionarea digestia si reduce riscul instalarii bolilor
cardiovasculare, iar ochii sunt la randul lor protejati.
De asemenea, ea este bogata si in proteine, motiv pentru care
intra si in categoria asa-numitelor alimente "care pot substitui
carnea", impreuna cu alte alimente vegetale bogate in proteine, ca fasolea
si lintea.