Prunele uscate contin o varietate complexa de antioxidanti care actioneaza sinergic pentru protejarea celulelor si componentele acestora de deteriorarea oxidativa. Prunele proaspete sunt disponibile doar o scurta perioada de timp în cursul anului (la sfarsitul verii, începutul toamnei). Prunele sunt fructele cele mai cultivate în Romania (conform unor surse aproximativ 40% din productia totala de fructe din Romania este reprezentata de prune).
Prunele sunt fructele cele mai cultivate in Romania (conform unor surse, aproximativ 40% din productia totala de fructe din Romania este reprezentata de prune).
Mergand mai departe de atat, putem spune ca prunele uscate contin o varietate complexa de antioxidanti care actioneaza sinergic pentru protejarea celulelor si a componentelor acestora de deteriorarea oxidativa.
Daca prunele proaspete sunt disponibile doar o scurta perioada de timp in cursul anului (la sfarsitul verii, inceputul toamnei), prunele uscate sunt oricand la dispozitia ta si iti ofera o multime de beneficii. Iar cele fara samburi iti permit mancatul rapid si eficient, ba chiar introducerea lor cu usurinta in diverse prajituri sau alte preparate.
E suficient sa consumi doar 12 prune deshidratate pe zi pentru a scadea nivelul colesterolului general din sange si mai ales a celui rau. Inclusiv si inflamatiile din corp iti vor fi ameliorate prin "interventia" acestor fructe delicioase.