Curmala este fructul produs de palmierul Phoneix dactylifera cel mai des intalnit in zonele calde de la oaze din Africa pana în vestul Asiei. Curmale sunt considerate bune pentru sanatate chiar daca au un procent mare de zahar, de pana la 70%. În plus sunt nutritive prin înaltul continut de alti carbohidrati, fier, potasiu, fosfor. Contin vitamina A, tiamina, ribovina, niacina, triptofan si acid ascorbic.
Curmala este fructul produs de palmierul Phoenix dactylifera, cel mai des fiind intalnit in zonele calde de la oazele din Africa si pana in vestul Asiei. In vremurile indepartate, egiptenii foloseau atat de mult aceste fructe, incat faceau inclusiv si vin din ele.
Curmalele sunt considerate bune pentru sanatate chiar daca au un procent mare de zahar, de pana la 70%. In plus, sunt nutritive prin inaltul continut de alti carbohidrati, fier, potasiu si fosfor. Contin vitamina A, tiamina, riboflavina, niacina, triptofan si acid ascorbic.
Ba mai mult, curmalele au grija de sistemul imunitar, de cel nervos si de cel osos. Se spune ca femeile insarcinate ar trebui sa consume curmale pentru ca au efect calmant si usureaza chiar nasterea atunci cand aceasta este trecuta de termen.
Un alt beneficiu mai putin cunoscut al curmalelor se refera la ameliorarea starii de greata si rau provocate de mahmureala. Tratamentul e simplu si rapid: mancarea a catorva curmale in dimineata urmatoare.