Susanul este folosit din cele mai vechi timpuri, atât în alimentatie, cât si în medicina naturista. Semintele de susan dau savoare în numeroase retete culinare de sosuri, salate, deserturi si nu numai. Ele sunt foarte valoroase din punct de vedere nutritiv, caci continutul bogat în calciu fac din susan o sursa importanta de nutrienti care ofera organismului energie, diminuând procesele îmbatrânirii tuturor acelora care îl consuma în mod regulat.
Susanul este folosit din cele mai vechi timpuri, atat in alimentatie, cat si in medicina naturista. De altfel, circula povestea cum ca semintele acestuia s-ar fi numarat printre primele condimente pe care le-au consumat vreodata oamenii.
Semintele de susan dau savoare in numeroase retete culinare de sosuri, salate, deserturi si nu numai. Ele sunt foarte valoroase din punct de vedere nutritiv, caci continutul bogat in calciu fac din susan o sursa importanta de nutrienti, care ofera organismului energie, diminuand procesele imbatranirii tuturor acelora care il consuma in mod regulat.
Aceste seminte extrem de cunoscute sunt recunoscute pentru componenta lor formata aproape 60-65% din substante grase, in jur de 24% substante proteice si vitaminele B, D, E, respectiv F.
Susanul este benefic in cazul caderii parului si a bolilor de piele, dar si in afectiunile respiratorii. Acesta intareste plamanii si este de un real ajutor in indepartarea tusei cronice.