Stafidele practic sunt struguri uscati iar tipul de stafide depinde de soiul de struguri folosit. Stafidele pot fi mancate ca gustare hranitoare, fiind bogate în fibre alimentare, glucide (hidrati de carbon) cu un indice glicemic scazut, minerale si alti micronutrienti. Continutul de grasimi si colesterol este foarte mic. Sunt recomandabile ca gustare atat pentru cei ce vor sa-si mentina greutatea sub control, cat si pentru cei ce vor si aiba o stare a sanatatii buna, deoarece acestea ajuta la reglarea glucozei si a colesterolului, la buna functionare a sistemului digestiv si la controlul tensiunii arteriale.
Stafidele practic sunt struguri uscati, iar tipul de stafide depinde de soiul de struguri folosit. Practic, este vorba despre un proces de deshidratare prin care se obtine o dulceata absolut naturala a stafidelor.
Stafidele pot fi mancate ca gustare hranitoare, fiind bogate in fibre alimentare, glucide (hidrati de carbon) cu un indice glicemic scazut, minerale si alti micronutrienti. Continutul de grasimi si colesterol este foarte mic.
Sunt recomandate ca gustare atat pentru cei ce vor sa-si mentina greutatea sub control, cat si pentru cei ce vor sa aiba o stare a sanatatii buna, deoarece acestea ajuta la reglarea glucozei si a colesterolului, la buna functionare a sistemului digestiv si la controlul tensiunii arteriale.
Alte beneficii ale stafidelor se regasesc si mentinerea frumoasa a pielii cu ajutorul antioxidantilor lor, intarirea oaselor si imbunatatirea vederii. Inclusiv si anemia este combatuta prin intermediul consumului consecvent al stafidelor.