Ananasul este un fruct tropical care contine cantitati insemnate de vitamine (C,B6), minerale (fier, zinc, potasiu, calciu, iod, mangan), fibre, cu un continut scazut de grasimi si colesterol. Este bogat in acid ferulic (previne formarea substantelor cancerigene) si bromelina (accelereaza metabolismul). Printre beneficiile terapeutice ale consumului de ananas putem enumera: ajuta digestia si are efect antiinflamator, intareste sistemul imunitar, accelereaza metabolisum si ofera un plus de energie. Datorita continutului ridicat de zaharuri este recomandat consumul moderat.
Se spune ca originea ananasului dateaza in Europa de la 1493, cand Cristofor Columb l-a primit din insula Guadalupe din Antile. L-a dus cu el in Spania, loc din care a continuat sa se raspandeasca apoi in Asia si Africa.
Ananasul este un fruct tropical care contine cantitati insemnate de vitamine (C si B6), minerale (fier, zinc, potasiu, calciu, iod, mangan) si fibre, iar pe deasupra cu un continut scazut de grasimi si colesterol. Este bogat in acid ferulic (previne formarea substantelor cancerigene) si bromelina (accelereaza metabolismul).
Printre beneficiile terapeutice ale consumului de ananas putem enumera: ajuta digestia si are efect antiinflamator, intareste sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si ofera un plus de energie. Ba mai mult, ananasul este recomandat persoanelor ce sufera de sterilitate si isi doresc o familie, deoarece contribuie activ la formarea celulelor reproducatoare.
Cu toate acestea, datorita continutului ridicat de zaharuri ale ananasului, este recomandat consumul sau moderat.