Este un arbust tropical cu radacini ingrosate sub forma de tuberculi, din care se obtine aceasta substanta fainoasa, numita „tapioca” - un fel de pasta de manioc. In prezent, arbustul este cultivat in nenumarate zone din Africa, Asia si America de Sud. Datorita compozitiei bogate in amidon, maniocul este numit si „cartoful continentului negru”, fiind considerat un aliment de baza, plasandu-se pe locul al treilea ca sursa de hrana si aport de calorii, dupa orez si porumb. Pasta care se obtine din procesarea lui este denumita tapioca si este comercializata sub forma de fulgi, perle sau faina. O mare calitate a acestui aliment este faptul ca el poate fi folosit in gastronomie atat in preparate dulci, cat si in feluri principale, in forma sa de tapioca perle sau de faina.
Este un arbust tropical cu radacini ingrosate sub forma de tuberculi, din care se obtine aceasta substanta fainoasa numita „tapioca” - un fel de pasta de manioc. In prezent, arbustul este cultivat in nenumarate zone din Africa, Asia si America de Sud.
Datorita compozitiei bogate in amidon, maniocul este numit si „cartoful continentului negru”, fiind considerat un aliment de baza si plasandu-se pe locul al treilea ca sursa de hrana si aport de calorii, imediat dupa orez si porumb.
Pasta care se obtine din procesarea lui este denumita tapioca si este comercializata drept fulgi, perle sau faina. O mare calitate a acestui aliment este faptul ca el poate fi folosit in gastronomie atat in preparate dulci, cat si in feluri principale, in forma sa de tapioca perle sau de faina.
Printre beneficiile furnizate de tapioca, se numara: este o sursa sanatoasa de carbohidrati fara gluten, cuprinde 15% fier la 100 de grame, contine putine grasimi saturate, colesterol si sodiu. Ea inlocuieste perfect faina in produsele de patiserie.