Merisoarele sunt considerate înca din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli. Merisoarele au un continut ridicat de proteine, contin Provitamina A, contin vitamine precum B1, B2, C, ( retinol, acid ascorbic, tocoferol, niacina, piridoxina), minerale (potasiu, fosfor, calciu), tanini (substante antibacteriene si antimicotice), fibre, flavonoide (substante cu efect antioxidant), saponine, fenoli si acizi grasi esentiali Omega 3, 6 si 9, uleiuri si zaharuri.
Merisoarele sunt considerate inca din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli. Totusi, gustul acestor boabe este foarte puternic si acru, chiar acid, motiv pentru care ele sunt foarte rar consumate in stare cruda.
Merisoarele au un continut ridicat de proteine, contin
Provitamina A, vitamine precum B1, B2, C, (retinol, acid ascorbic, tocoferol,
niacina, piridoxina), minerale (potasiu, fosfor, calciu), tanini (substante
antibacteriene si antimicotice), fibre, flavonoide (substante cu efect
antioxidant), saponine, fenoli si acizi grasi esentiali Omega 3, 6 si 9,
uleiuri si zaharuri.
Prin urmare, merisoarele sunt benefice pentru intregul organism.
Acestea reprezinta un ajutor incontestabil pentru slabit, ofera energie,
imbunatatesc rezistenta dintilor si a sistemului osos, iar totodata au
proprietatile unor antibiotice naturale. In plus, ele au capacitatea de a
preveni cancerul de stomac si ulcerul, dar si infectiile tractului urinar.