Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om si in functie de specie, fructele pot avea culoarea: neagra, rosie, galbena, mov, verde si maro. Sunt o sursa buna de magneziu, necesar bunei functionari a sistemului nervos. De asemenea, smochinele contin vitaminele A, B si C, care întaresc imunitatea si previn virozele respiratorii. Crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice, laxative si emoliente. Datorita continutului de fibre, smochinele stimuleaza digestia, contribuie la eliminarea toxinelor si împiedica asimilarea grasimilor dar trebuie consumat cu moderatie însa, deoarece contine si multe calorii, si mult zahar.
Smochinul a fost printre primele plante cultivate de om si, in functie de specie, fructele pot avea culoarea: neagra, rosie, galbena, mov, verde sau maro.
Smochinele sunt o sursa excelenta de magneziu, mineral necesar
bunei functionari a sistemului nervos. De altfel, acestea contin si mult
iubitele vitamine A, B si C, care intaresc imunitatea si previn virozele
respiratorii.
Crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice, laxative
si emoliente. Datorita continutului de fibre, smochinele stimuleaza digestia,
contribuie la eliminarea toxinelor si impiedica asimilarea grasimilor, dar
trebuie consumate cu moderatie insa, deoarece contin si multe calorii,
respectiv zahar din abundenta.
In plus, smochinele au in componenta lor mai multe fibre si
considerabil mai putin zahar (cu aproape 10 grame) decat curmalele. Ele ajuta
atat femeile, cat si barbatii sa elimine din organism estrogenii daunatori.