Bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu si vitaminele (A, C si E) si cu un continut de betacaroten mai mare decat morcovul, fructul de papaya are beneficia anticanceroase, anti-imbatranire si detoxifiante asupra organismului. Este supranumit “fructul ingerilor” ceoarece continue papaina, o enzima ce ajuta digestia si mentine sanatatea colonului.
Papaya (poarta denumirea de pawpaw – pepene tropical pentru ca are in continut mare de apa aproape - 90%, avand coaja verde sau galbena) este fructul arborelui Carica papaya (planta ierbicee tropicala foarte mare, care creste repede si poate ajunge la inaltimi cuprinse intre 3-6 m). Bogat in magneziu, potasiu, fier, calciu si vitaminele (A, C si E) si cu un continut de betacaroten mai mare decat morcovul, fructul de papaya are beneficia anticanceroase, anti-imbatranire si detoxifiante asupra organismului. Este supranumit “fructul ingerilor” ceoarece continue papaina, o enzima ce ajuta digestia si mentine sanatatea colonului.