Nucile macadamia ca si alte feluri de nuci au capacitatea de a scadea nivelul colesterolului din sange, diminuand astfel riscurile de boli cardiovasculare. În afara aromei pline, untoase, continutul de ulei al nucilor macadamia – în mare parte ulei mononesaturat, adica grasimi sanatoase – depaseste adesea 72%. De fapt, dintre toate nucile bogate in ulei, nuca macadamia con?ine cea mai mare cantitate de ulei. Acestea contin o bogatie de nutrienti si grasimi, în proportii uimitor de echilibrate, ceea ce te ajuta sa te simti satisfacut consumand doar cateva dintre ele.
Nucile de macadamia au fost considerate pentru o lunga perioada de timp fructe uscate de lux, deoarece erau relativ rare si se cunosteau beneficiile lor, astfel incat aveau un pret foarte mare. In prezent, productia acestora a crescut si cererea efectiv depaseste oferta.
Ca si alte feluri de nuci, nucile de macadamia au capacitatea de a scadea nivelul colesterolului din sange, diminuand astfel riscurile de boli cardiovasculare. In afara aromei pline, untoase, continutul de ulei al nucilor macadamia – in mare parte ulei mononesaturat, adica grasimi sanatoase – depaseste adesea 72%. De fapt, dintre toate nucile bogate in ulei, nuca macadamia contine cea mai mare cantitate.
Acestea contin o bogatie de nutrienti si grasimi, in proportii uimitor de echilibrate, ceea ce te ajuta sa te simti satisfacut consumand doar cateva dintre ele.
Nucile de macadamia pot fi integrate cu succes in tot felul de biscuiti si dulciuri de casa, dar sunt formidabile si in simple salate sau, de ce nu, la micul dejun.